maanantai 25. toukokuuta 2015

Itse tehty kebab


Meillä kun tuo ulkona syöminen on hiukan haasteellista, niin ollaan kehitelty kaikenlaisia juttuja itseksemme ja useimmiten mieheni, onneksi netissä on tosi paljon kaikkia ihania ohjeita saatavilla. Lauantaina sitten tehtiin pitkästä aikaa itse tehtyä kebabia. Ekan kerran tätä kokeillessamme olin hiukan mietteliäs, että mahtaako oikein toimia koko juttu... Mutta kyllä ihastuttiin!! :)
Tuo mun annos näyttää vähän aneemiselta, kun omalle lautaselleni en voi sitä tomaattikastiketta laittaa lainkaan ja unohdettiin ostaa tälle ekalle aterialle kaali... Se kyllä vaan kuuluu niin tähän!! Meillä on ollut kebab-lihan kanssa riisiä ja ranskalaisia, toki voisi laittaa myös pitaleivän väliin lihaa. Jokainen on sitten saanut tehdä omalle lautaselleen omanlaisensa annoksen. Pöytään on laitettu pieneksi pilkottua kaalia, suolakurkkuja, majoneesia (tällä kertaa mieheni teki neidillekin omaa majoneesia :)), kermaviilikastike (tähän laitettu kermaviili, valkosipulijauhetta ja sormisuolaa), fetaa (tää nyt ei ihan tyypillisin kebab mauste ole ;)) ja tomaattikastiketta (500 g paseerattua tomaattia, ripaus suolaa, mustaapippuria, chiliä maun mukaan, punaviinietikkaa ja ripaus sokeria).

Tässä ohje lihaan:
2 kg jauhelihaa
(me laitettiin naudan jauhelihaa, mutta mehukkaampi tulee
sika-nautajauhelihasta)
4 rkl mustaa pippuria
(itse laitettiin 2 rkl mustapippurijauhetta ja 1 rkl mustapippurirouhetta)
4 rkl suolaa
tippa öljyä, ehkä n. 0,5 dl
Suola, mustapippuri ja öljy sekoitetaan tahnamaiseksi seokseksi (välttämättä ei ihan tahnaa tästä tule, mutta mausteseos kuitenkin ;)). Mausteseos sekoitetaan lihan sekaan tasaisesti taikinakoukuilla vatkaten, vatkaamista jatketaan 10 minuuttia. Sen jälkeen jaetaan liha kahteen osaan ja tehdään molemmista tangot (ilmat puristetaan pois, tangoista pitää tehdä tosi tiukat) ja laitetaan kaksinkertaisen folion sisään. Sitten paistetaan 4 tuntia 100 asteessa. Uunista pois ottamisen jälkeen annetaan lihan vetäytyä noin puoli tuntia. Sitten liha jäähdytetään ja jäähtyneistä tangoista vuollaan ohuita lihasuikaleita, jotka paistetaan pannulla ruskeiksi.
Sen jälkeen vaan herkuttelemaan!! :)

Kahdella viimeisellä kerralla on neidille tehty oma kebabliha broitsujauhelihasta, jossa on ollut mausteena valkosipulijauhetta ja suolaa. Mutta ihan samalla systeemillä sekin on tehty. :) On sitten ollut kaikille samanlaista ruokaa. Kivempi niin, että ruoka on samanlaista! Tai ainakin samanlaisessa muodossa. ;)

Oikein mukavaa alkanutta viikkoa!! <3

6 kommenttia:

  1. Herkulliselta näyttää. Tuo kermaviili on kyllä hyvä kastikepohja, käytetään sitä itsekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! :) Mä tykkään kans ite tuota kermaviiliä käyttää. Se vaan, kun kaksi ei voi syödä ollenkaan maitoa missään muodossa, niin kermaviilin käyttö jää välillä vähäiseksi. Mutta onneksi näin sen voi lisätä lautaselleen ken pystyy. Ja nautin kyllä!! :D

      Poista
  2. Vastaukset
    1. :) Tästä on tullut lähes koko perheen suosikki!! Ihan kiva, kun on jotain muutakin, kun ainaista makaronilaatikkoa ja jauhelihakastiketta... Vaikka ne hyvin uppookin. ;)

      Poista
  3. Hei, tämähän kuulostaa ehdottomasti kokeilemisen arvoiselta! Kiitos maukkaasta vinkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi!! :) Mutta voi tähän voi jäädä koukkuun. ;) Tai itselläni kävi niin... Ja noita kastikkeitahan voi tehdä oman maun mukaan soveltaen ihan mitä vaan.
      Olepa hyvä!! :)

      Poista