perjantai 22. toukokuuta 2015

Gluteenittomat pikapullat


Löysin Pörden keittiössä blogista näiden ohjeen, linkki löytyy TÄÄLTÄ. Ovat tosi helpot ja nopeat tehdä. Äitienpäivän kahvipöydästä löytyi myös näitä herkutteluun. :) Laitan ohjeen nyt tähänkin, vaikka tuolta blogistakin se löytyy. Suosittelen muutenkin blogissa vierailemaan, jos on tarvetta gluteenittomille makeille leivonnaisille tai suolaisille. Löytyy todella hyviä ohjeita.

PIKAPULLAT

100 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
4 dl gluteenittomia jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 rkl kardemummaa
(meidän pulliin en laittanut ollenkaan kardemummaa)
2 dl maitoa
(jos haluaa maidottomia, niin voi laittaa nesteeksi vettä, kaurajuomaa, riisijuomaa. Mä käytin tällä kertaa ihan vettä.)

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, vatkaa sekaan kananmuna.
Sekoita leivinjauhe, vanilliinisokeri ja kardemumma gluteenittomaan jauhoseokseen ja lisää jauhoseos vaahtoon vuorotellen maidon kanssa.
Jaa taikina muffinssivuokiin, ripottele pinnalle raesokeria ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 12-15min.

Mä itse vähän muokkasin ohjetta ja jätettiin tosiaan kardemumma kokonaan pois. Laitoin pullien päälle pienen nokareen Keiju margariinia ja ihan pienen ripauksen vanilliinisokeria ja raesokeria.
Mä teen meidän leivonnaiset aina gluteenittomina ja maidottomina, niin kaikki saavat niitä maistella. Jos haluaa luontaisesti gluteenittomia pullia, niin sitten kannattaa käyttää Semperin jauhoseosta. Meillä käytetään Sunnuntai jauhoseosta ja Pirkan jauhoseosta, mutta ne sisältävät molemmat vehnätärkkelystä. Itse siedän tätä pieninä määrinä, joten vielä toistaiseksi on sitten menty näillä jauhoilla ja ovat hiukan suuremmissa pusseissa.

Mukavaa viikonloppua!! <3

4 kommenttia:

  1. Voihan nam, itse tein tänään riman alituksen ja ostin Omnian ammattikoulun kokkiopiskelijoiden vehnäsiä.
    Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus on kuitenkin mukavaa ostaa ihan valmiitakin!! :) Ja toisaalta, nuo opiskelijoiden tekemät leivonnaiset ovat varmasti tosi hyvänmakuisiakin.
      Kiitos, samoin sinne!! :)

      Poista
  2. On se kyl mukavaa kun nykyään löytyy näitä ohjeita ja tuotteita allergisillekkin tosi hyvin. Toista se oli vielä 90-luvulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on!! Mä muistan sillon, kun vanhin syntyi, että eipä ollut oikein mitään, kun maito ei sopinut... Ei löytynyt ohjeita, mutta ei myöskään aineita mistä tehdä. Nyt kaupasta löytyy vaikka mitä herkkua ja käy monelle.

      Poista