perjantai 16. toukokuuta 2014

Suklaakakku


SUKLAAKAKKU
(Maizena kakku)

gluteeniton ja maidoton

200 g margariinia (jos teet maidotonta, niin tarkista, että margariinikin on maidoton)
200 g suklaata (mä itse käytin Pandan hurmaava tummasuklaata, se on maidoton)
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl maissitärkkelystä
1 tl leivinjauhetta

Margariini ja suklaa sulatetaan kattilassa (mä sulatin vesihauteessa) ja annetaan jäähtyä. Munat ja sokeri vaahdotetaan. Lisää munavaahtoon ensin jauhot ja siten suklaaseos. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun (esim. kaakaojauhe tai maissiryynit) vuokaan. Paista 200 asteessa n. 30 min. Kakun kuuluu jäädä keskeltä kosteaksi. Koristella voi mustikoilla ja tomusokerilla.

Itse tein päivää ennen kakun ja maistui hyvältä vielä seuraavanakin päivänä. :)

2 kommenttia:

  1. Maistuvaisen näköinen kakku! Esikoinen sanoo meillä aina, että PILALLA, jos menee laittamaan suklaakakkuun marjoja :D Pitääpä tämä ohje muistaa, kun tulee gluteeniton kummitäti kylään seuraavan kerran!
    Hauskaa ja voimistavaa viikonloppua teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei myöskään olla kovin innokkaina, kun äiti laittaa marjoja leivonnaisiin. ;) Itse vaan niin kovasti tykkään vadelmista ja mustikoista. Tää kakku vaatii mun mielestä vähän marjoja, että olisi vähän raikkaampi. Mutta en usko, että ilman marjojakaan jäisi syömättä. ;)
      Oikein mukavaa viikonloppua myös teille!! <3

      Poista